Aquila pomarina – orao kliktaš

Orao kliktaš je selica koja provodi zimu u središnjoj i južnoj Africi. U Hrvatskoj se orlovi kliktaši gnijezde većinom u nizinskim šumama, u područjima koja sadrže mozaična staništa poput vlažnih livada i drugih otvorenih prostora u kakvima ove ptice love. Hrane se sitnim sisavcima, gmazovima, vodozemcima, pticama, a rjeđe i kukcima ili čak strvinama. Obično love pojedinačno, ali se za zimovanja skupljaju u jata. Gnijezda grade na drveću, obično uz rubove šuma, a ponekad naseljavaju i gnijezda drugih krupnih ptica poput škanjaca, lunja ili crnih roda. Neki parovi se nakon selidbe zajedno vraćaju na prijašnje gnijezdo.